esmaspäev, 2. märts 2020

Esmaspäev, 2. märts

Täna algas kell 15 meie Industrial VET Hub kohtumine. Kahjuks osalen sellel üksinda, sest Tiina Aidnik ei saanud haigestumise tõttu tulla. Kuna enne oli palju vaba aega, tutvusin ka Barcelona vaatamisväärsustega: La Rambla, Gooti kvartal ja Barcelona katedraal.
Barcelona katedraal
Gooti kvartal
Meid võtsid vastu kohalikud Jordi Castillo ja Sol Bermejo. Sakslased hilinesid, sest Frankfurdi lennuväljal olla tiirelnud droon ja kogu lennuliiklus seisis kaks tundi😲
Jordi rääkis meile Hispaania  ja eriti Kataloonia haridussüsteemist. Mulle meeldis nende kaheastmeline kutseharidus, kus kõrgemal astmel võimalik edasi spetsialiseeruda ja kõrgem tase saavutada. Nad ei punni ka kutsehariduses üldaineid õpetada nagu meil põhikoolijärgselt on. Kuigi mõnes mõttes on meie süsteem hea, et saab minna edasi ülikooli, aga palju neid reaalselt läheb? Hispaanias on olemas ka ühtsed koolid, mis annavad nii üldharidust kui ka kutseharidust ja nad plaanivad need pigem sulgeda. Veel olid huvitavad nende pool-erakutsekoolid, kus riik maksab toetust - peamiselt õpetajate palka, kuid muude kulude eest tuleb tasuda väikest õppemaksu (ca 200 EUR kuus). Töökohapõhise õppe analoog on neil ka olemas, aga ega seda jagu kõikide jaoks ja neil ka ikka pigem selles kõrgemas kutsehariduse astmes.
Homme lähemegi reaalset kutsekooli külastama ja kübernaariumisse.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar